Eurovision 2017 - victoria bunului simt asupra muzicii la kilogram


Odata cu trecerea timpului radioul dupa ce, pe la inceputuri si ma refer aici la Freed sau Freeman a facut mari servicii muzicii de calitate, odata cu trecerea timpului afacerea, banii s-au inmultit si au devenit mai importanti decat muzica sau menirea radioului. Mai ales in ultimii 30 de ani radioul de fm in marea lui majoritate face un mare deserviciu muzicii in favoarea fastfood-ului muzical, al consumului rapid si pe nemestecate. Avem radiouri de plastic, vedete de plastic, ascultatori de plastic.
Pana si comentatori, le-as spune comentaraci (in combinatie cu carcalaci) de plastic. Care fac misto ptr ca altceva nu sunt calificati sa faca, inclusiv misto-ul il fac prost. In fine... de aici se poate naste intrebarea: Bine dar ce legatura au toate astea cu Eurovisionul? Pai au pentru ca aseara la Kiev niste baieti cu muschi si tatuaje, niste fete cu decolteuri si picioare si pasarici la vedere, cu flacari, cu machiaje, cu tunuri, cu drum-bass-uri si tot dichisul hamburgerilor muzicali s-au inclinat in fata unui cantec simplu si direct, in fata unui baiat foarte la locul lui, fara nimic din toate astea si care a venit si a adus aminte catorva sute de milioane de oameni din Europa ca la muzica nu trebuie sa-ti tresalte sanii sau pectoralii ci sufletul si inima. N-am a spune prea multe lucruri despre ce am vazut aseara.
Mi-a sarit in ochi productia de spectacol si productia de televiziune. Absolut excelente si vreau sa-i felicit pe ucraineni ca se pricep la treaba asta. Am mai spus-o: Doamne fereste sa fie in Romania!
Am retinut prezentele si piesele Poloniei, Austriei, Armeniei, Olandei si Bulgariei. In rest nu am retinut nimic. Aceleasi piese, dupa un fals tipic de Eurovision, fara cap si coada, cu forma si fara fond. Piesa lui Mihai Alexandru, am spus-o de cand am intuit ca o sa castige selectia nationala, nu imi place. N-am vazut nici legatura cu jodler-ul, nici legatura cu tunurile din scenografie. Dar am spus inainte de finala ca va fi printre primii 10 asa cum am mai spus si ca Salvador Sobral va castiga.
Ne vedem la anul la Lisabona?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare